Ջերմատնային բիզնեսի պետական աջակցության ազդեցությունը ՀՀ տնտեսության զարգացման վրա

Գին՝ 30 000դրամ
Էջերի քանակ՝ 60էջ
Աշխատանքի տեսակ՝ Դիպլոմային
Աշխատանքի ID` 17750

Բովանդակություն

Ներածություն

ԳԼՈՒԽ 1. Ջերմատնային բիզնեսի ներկա վիճակը ՀՀ-ում

1.1. Ջերմատնային գործունեության էությունն ու համառոտ բնութագիրը

1.2. Ջերմատնային բիզնեսը և զարգացման հեռանկարները ՀՀ-ում

ԳԼՈՒԽ 2. Ջերմատնային բիզնեսի զարգացման պետական աջակցությունն ու միջազգային փորձը

2.1. ՀՀ-ում իրականացվող ջերմատնային բիզնեսի զարգացման պետական աջակցության քաղաքականությունը

2.2. Ջերմատնային զարգացման միջազգային փորձը

2.3. ՀՀ-ում իրականացվող ջերմատնային բիզնեսի զարգացման պետական աջակցության արդյունավետության գնահատումը

ԳԼՈՒԽ 3. Ջերմատնային բիզնեսի զարգացման պետական աջակցության կատարելագործումը

3.1. Ջերմատնային բիզնեսի զարգացման միջազգային փորձի ներդրման հնարավորությունները ՀՀ-ում

3.2. Ջերմատնային բիզնեսի զարգացմանն ուղղված պետական աջակցության կատարելագործման և ՀՀ տնտեսության զարգացման վրա ազդեցության բարձրացման ուղիները

Եզրակացություններ և առաջարկություններ

Օգտագործված գրականության ցանկ

Հատված

Հայաստանում ջերմատնային բիզնեսի զարգացումը կարևոր նշանակություն ունի երկրի գյուղատնտեսության արդյունավետության բարձրացման, սեզոնային արտադրության անհամաչափությունների մեղմման և միջազգային շուկաներում մրցունակ արտադրանք առաջարկելու տեսանկյունից։

Կլիմայական պայմանների առանձնահատկությունները
Հայաստանի կլիմայական պայմանները բազմազան են, և բնակլիմայական գործոնները մեծ ազդեցություն ունեն գյուղատնտեսական արտադրության ծավալների և կայունության վրա։ Ջերմատնային տնտեսությունները, հատկապես երկշերտ և բազմաշերտ համակարգերը, հնարավորություն են տալիս նվազեցնել կլիմայական ռիսկերը, ստեղծել կայուն միկրոկլիմա և ապահովել արտադրանքի որակ ու քանակ ամբողջ տարվա ընթացքում։

Գրականության ցանկ

  1. Abdel-Ghany, A.M.; Al-Helal, I.M. (2011). Solar Energy Utilization by a Greenhouse: General Relations. Renewable Energy, 36, 189–196.
  2. Convention on Biological Diversity (CBD) (1992).
  3. European Commission (2021). EU Emissions Trading System.
  4. European Commission (2021). Legal Framework on Greenhouse Gas Reduction in Agriculture.
  5. FAO/WHO (2021). Codex Alimentarius Standards.
  6. Food and Agriculture Organization (FAO) (2019-2023). International Greenhouse Vegetable Production Reports.
  7. Food and Agriculture Organization (FAO) (2021). Greenhouse Farming and Sustainable Agriculture. Retrieved from: https://www.fao.org/sustainability/en/
  8. Germany’s Ministry of Agriculture (2020). Renewable Energy Use in Greenhouses.
  9. González, P., Martinez, R., Lopez, J. (2022). Sustainable and Eco-Friendly Greenhouse Technologies: Reducing Environmental Impact. Madrid: EcoAgro Solutions. 260 էջ:
  10. ….
Պատվիրել/