Երկշերտ և բազմաշերտ ջերմոցային տնտեսությունների զարգացման առանձնահատկությունները ՀՀ-ում

Գին՝ 30500դրամ
Էջերի քանակ՝ 61էջ
Աշխատանքի տեսակ՝ Դիպլոմային
Աշխատանքի ID` 17754

Բովանդակություն

Ներածություն

Գլուխ 1. Ջերմոցային տնտեսությունների առանձնահատկություններն  ու կառավարումը

1.1. Ջերմոցային տնտեսությունների առաջացման անհրաժեշտությունն ու դրանց դերը տնտեսության մեջ

1.2. Ջերմոցային տնտեսությունների առանձնահատկությունները

Գլուխ 2. Ջերմոցային տնտեսությունների կառավարման միջազգային համակարգերը և մեթոդները

2.1. Ջերմոցային տնտեսություններ ունեցող երկրների իրավական կարգավորումը՝ ջերմոցների կառավարման շրջանակներում

2.2. Երկշերտ և բազմաշերտ ջերմոցների կառավարման  մոդելները տարբեր երկրներում

Գլուխ 3. Ջերմոցային տնտեսությունների կառավարման առանձնահատկություններն ու հիմնախնդիրները ՀՀ-ում

3.1. Ջերմոցային տնտեսությունների իրավական կարգավորումը ՀՀ-ում

3.2. Երկշերտ և բազմաշերտ ջերմոցների կառավարման առանձնահատկություններն ու հիմնախնդիրները ՀՀ-ում

Եզրակացություններ և առաջարկություններ

Օգտագործված գրականության ցանկ

Հավելվածներ

Հատված

Հայաստանում երկշերտ և բազմաշերտ ջերմոցային տնտեսությունների զարգացման ուսումնասիրությունը կարևոր է մի քանի տեսանկյունից՝ կապված երկրի գյուղատնտեսական ոլորտի առանձնահատկությունների, առկա ռեսուրսների սահմանափակումների և գլոբալ շուկայում մրցունակություն ապահովելու անհրաժեշտության հետ։

Հայաստանի կլիմայական պայմանները բավականին բազմազան են, և բնակլիմայական գործոնները զգալի ազդեցություն ունեն գյուղատնտեսական արտադրության վրա։ Երկշերտ և բազմաշերտ ջերմոցային տնտեսությունների ներդրումը կարող է զգալիորեն մեղմել կլիմայական ռիսկերը՝ ապահովելով կայուն արտադրողականություն։ Արդիականության հարցը հատկապես սրվում է սեզոնային արտադրության անհամաչափությունների պատճառով. երկշերտ և բազմաշերտ ջերմոցները հնարավորություն են տալիս երկարացնել աճեցման սեզոնը և արտադրել բերք ողջ տարվա ընթացքում։

Գրականության ցանկ

  1. Միքայելյան Ս., Ջերմոցային տնտեսությունների հիմունքները, Երևան, 2017։
  2. Մարտիրոսյան Ա., Ագրոտեխնոլոգիաներ և ջերմոցային տնտեսություններ, Երևան, 2019։
  3. Կարապետյան Ա., Բույսերի սննդակարգը և ջերմոցային արտադրությունը, Երևան, 2016։
  4. Սարգսյան Լ., Օրգանական գյուղատնտեսություն ջերմոցներում, Երևան, 2018։
  5. Մելիքյան Հ., Ջերմոցային կառույցների նախագծման հիմունքները, Երևան, 2020։
  6. Иванов А., «Основы тепличного хозяйства», Москва, 2017.
  7. Петров Б., «Агротехнологии в теплицах», Санкт-Петербург, 2019.
  8. Смирнов В., «Питание растений и тепличное производство», Новосибирск, 2016.
  9. Сидоров Е., «Органическое сельское хозяйство в теплицах», Екатеринбург, 2018.
  10. Кузнецов И., «Проектирование тепличных сооружений», Москва, 2020.
  11. Abdel-Ghany, A.M.; Al-Helal, I.M. (2011). Solar Energy Utilization by a Greenhouse: General Relations. Renewable Energy, 36, 189–196.
  12. Convention on Biological Diversity (CBD) (1992).
  13. European Commission (2021). EU Emissions Trading System.
  14. ….
Պատվիրել/