Հատված
Հայաստանի սննդի արդյունաբերությունը հանդիսանում է երկրի տնտեսության կարևորագույն ճյուղերից մեկը, որը ներառում է տարբեր ենթաոլորտներ, ինչպիսիք են մսամթերքի, կաթնամթերքի, հացաբուլկեղենի, պահածոների, խմիչքների և այլ սննդատեսակների արտադրությունը։ Վերջին տարիներին այս ոլորտում նկատվում է որոշակի աճ, պայմանավորված ինչպես տեղական շուկայի պահանջարկի բարձրացմամբ, այնպես էլ արտահանման խթանմամբ։ Չնայած դրան, ոլորտը բախվում է մի շարք մարտահրավերների, ներառյալ հումքի բարձր արժեքը, տեխնոլոգիական վերազինման անհրաժեշտությունը, արտահանման շուկաների սահմանափակումները և սննդամթերքի անվտանգության ստանդարտներին համապատասխանելու պահանջները։
Գրականության ցանկ
- «Արարատ» Սննդի Կոմբինատի ֆինանսական հաշվետվություններ և դրանց կից ծանոթագրություններ, 201 և 2023
- Լ. Բադանյան. Կարճաժամկետ ֆինանսական կանխատեսումը արտադրական կազմակերպությունում: Երևան, Տնտեսագետ, 2000 թ.,
- ՀՀ ներդրումային քաղաքականության ռազմավարությունը և դրանից բխող գործողությունների ծրագիրը, 2022թ.
- Գրիգորյան Լ.Հ., Տնտեսական գործունեության ռիսկերի վերլուծությունը, Երեւան 2006,
- Յու. Սուվարյան, Մենեջմենթի դասագիրք, Երևան 2007,
- Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ, գլխ. խմբ. Լ. Բադանյան, Երեւան 2007,
- Боди, А. Кейн, А.Дж. Маркус, Принципы инвестициий, Москва — Санкт-Петербург-Киев: Вильямс, 2008,
- Быкова Н. Н. Мероприятия по оптимизации управления платежеспособностью и финансовой устойчивостью предприятия на примере ОАО «АвтоВАЗ» / Н. Н. Быкова, Ф. Ф. Алиев // Молодой ученый. — 2014. — № 14.
- Гидденс Э., Судьба, риск и безопасность, Пер. к.ф.н. С.П. Баньковской, THESIS, #5, 2004.
- ….