Սերվիսային գործունեության սոցիալ-մշակութային առանձնահատկությունները

Գին՝ 6900դրամ
Էջերի քանակ՝ 23էջ
Տնտեսագիտություն
Աշխատանքի տեսակ՝ Կուրսային
Աշխատանքի ID` 3394

Բովանդակություն

Ներածություն

Գլուխ 1. Սերվիսային գործունեություն

1.1 Սերվիս և գործունեություն

1.2 Սերվիսային գործունեության ներկայացվող պահանջները

Գլուխ 2. Հասարակական կյանքի սոցիալ-մշակութային ոլորտը

2.1 Սոցիալական

2.2 Հոգևոր-մշակութային

Գլուխ 3. Սերվիսային գործունեության սոցիալ-մշակութային նշանակությունը

3.1 Սոցիալական գործունեություն

3.2 Մշակութային գործունեություն

Եզրակացություն

Օգտագործված գրականության ցանկ

Հատված

Գործունեության ամենատարածված տեսակներից մեկը ծառայությունների մատուցումն է: Դեռ հին ժամանակներում գոյություն ունեին մարդիկ և ընկերություններ կամ առանձին կազմակերպություններ, որոնք մասնագիտորեն էին մոտենում ծառայությունների մատուցմանը: Իսկ դա ենթարում էր հատուկ գիտելիքներ, մասնագիտական հմտություններ և հարմարություններ: 20-րդ դարում սերվիսը դարձավ մարդկության գործունեության ամենախոշոր ոլորտներից մեկը: Սերվիսային գործունեության էությունը հասկանալու հարցում մեծ դեր ունի «սերվիս» հասկացությունը: Սերվիսը (անգլերեն՝ service — ծառայություն) մարդկային գործունեության յուրահատուկ տեսակ է, որն ուղղված է մարդկանց պահանջմունքների բավարարմանը ծառայությունների մատուցման ճանապարհով: Սերվիս հասկացության էությունը հասկանալու համար առանձնացնում են երեք հիմնական մոտեցումներ:

Գրականության ցանկ

  1. Արմինե Աշիկյան, ԸՆՏԱՆԻՔԸ ԵՐԵԽԱՅԻ ԱՆՁԻ ՁԵՎԱՎՈՐՄԱՆ ԵՎ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՍՈՑԻԱԼ-ՄՇԱԿՈՒԹԱՅԻՆ ՄԻՋԱՎԱՅՐ,  աղբյուրը՝ http://publications.ysu.am/wp-content/uploads/2016/07/34.Armine_Ashikyan.pdf
  2. Գ.Ա. Մելքումյան, Մշակութաբանություն, Ուսումնական ձեռնարկ, Երևան «Վան Արյան» 2001, էջ 57-58, աղբյուրը՝ http://ijevanlib.ysu.am/wp-content/uploads/2017/12/Mshakutabanutyun.pdf
  3. Ս. Ա. Սարգսյան, Մշակույթի տեսություն և հայ մշակույթի պատմություն, Ուսումնական ձեռնարկ Եր. Տնտեսագետ 2004, աղբյուրը՝ http://ijevanlib.ysu.am/wp-content/uploads/2017/12/Mshak-tesutyun.pdf
  4. «Рабочая книга социолога», М., Едиториал УРСС, 2003, стр. 4-6, источник: http://socioline.ru/pages/rabochaya-kniga-sotsiologa
  5. А. Э. Саак, Ю.А. Пшеничных, Менеджмент в социально-культурном сервисе и туризме, М. 2007, источник: http://ijevanlib.ysu.am/wp-content/uploads/2018/08/1saak_a_e_pshenichnykh_yu_a_menedzhment_v_sotsial_no_kul_turn.pdf
  6. Аванесова Г.А. , Сервисная деятельность: Историческая и современная практика, предпринимательство, менеджмент: Учебное пособие для студентов вузов, М. 2005, источник: https://www.studmed.ru/download/avanesova-ga-servisnaya-deyatelnost-istoricheskaya-i-sovremennaya-praktika-predprinimatelstvo-menedzhment_b107105c219.html
  7. Ж. А. Романович, С.Л. Калачев, Сервисная деятельность, Учебнк, Москва 2006, источник: http://bwbooks.net/index.php?id1=4&category=biznes&author=romanovich-ja&book=2006
Պատվիրել/