ԱՐՏԱԴՐԱԿԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՒ ՄՐՑՈՒՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ԲԱՐՁՐԱՑՄԱՆ ՈՒՂԻՆԵՐԸ (ԻՋևԱՆԻ ԳԻՆՈՒ-ԿՈՆՅԱԿԻ ԳՈՐԾԱՐԱՆԻ ՕՐԻՆԱԿՈՎ)

Գին՝ 40 000դրամ
Էջերի քանակ՝ 80էջ
Աշխատանքի տեսակ՝ Մագիստրոսական թեզ
Աշխատանքի ID` 17728

Բովանդակություն

Ներածություն

Գլուխ 1. Արտադրական կազմակերպության հատկանիշները և իրականացվող գործընթացների առանձնահատկությունները            8

1.1.Արտադրական կազմակերպության՝ որպես համակարգի, հիմնական հատկանիշները

1.2.Արտադրական կազմակերպությունում իրականացվող հիմնական արտադրական գործընթացների նկարագրությունը. Արտադրության տեսակները

1.3.Արտադրական կազմակերպության արդյունավետության բարձրացման ուղիները

Գլուխ 2. Արտադրական կազմակերպության ծախսերի կրճատումը որպես արդյունավետության ու մրցունակության բարձրացման ուղղություն

2.1. Նյութական, աշխատանքային և էներգետիկ ռեսուրսների ծախսերի կրճատման ուղիները արտադրական կազմակերպությունում

2․2 Արտադրական գործընթացների ռացիոնալ կազմակերպման սկզբունքների կիրառման ազդեցությունը արտադրական ծախսերի վրա

2․3 Արտադրական ծախսերի կրճատումը ապրանքանյութական պաշարների կառավարման միջոցով

Գլուխ 3. Արդյունավետության ու մրցունակության բարձրացման ուղիները արտադրական կազմակերպությունում Իջևանի գինու-կոնյակի գործարանի օրինակով

3.1. Իջևանի գինու-կոնյակի գործարանի գործունեության հիմնական տեխնիկատնտեսական ցուցանիշների վերլուծությունը

3.2. Արտադրության մրցունակության և արդյունավետության բարձրացման ուղիները Իջևանի գինու-կոնյակի գործարանում

Եզրակացություններ և առաջարկություններ

Օգտագործված գրականության ցանկ

Հավելված

Հատված

Արտադրական կազմակերպության արդյունավետ և մրցունակ գործունեությունը պայմանավորված է թողարկվող արտադրանքի անվանացանկի արագ ու համարժեք թարմացման հետ, որի արդյունքում արտադրությունում ներդրվում են բարձր պահանջարկ ունեցող նոր արտադրատեսակներ՝ շուկայում ձևավորված պայմանների և սպառողների մոտ առաջացած նոր պահանջներին համապատասխան:

Գրականության ցանկ

  1. Աբրահամյան Վ․Գ․, Արտադրության մենեջմենթ, 2022թ․, էջ 23
  2. Էվինյան Շ., Ձեռնարկության տնտեսագիտություն, 2007թ.էջ 135
  3. Կիրակոսյան «Տնտեսագիտության տեսություն», Երևան,  2000թ., էջ 67
  4. Յու․ Սուվարյան, Մենեջմենթ, 2016թ
  5. Айрапетова, А. Г. Организация и планирование производства: учеб. пособие / А. Г. Айрапетова. – СПб.: Изд-во СПбГУЭФ, 2012. – с.115
  6. Волков, О.И. Экономика предприятия/ О.И. Волков.-М.: Инфра-М., 2010, с. 58
  7. Жданов, С.А. Основы теории экономического управления предприятием/ С.А. Жданов.-М.:Финпресс, 2010, с.14
  8. Зайцев, Д. Р. Пути и резервы повышения эффективности производства [Текст]: научная статья / Д. Р. Зайцев // Территория науки. – Ярославль: Изд-во Полиграфия, 2014. – №3. – 50 с.
  9. Зайцев, Н.Л. Экономика промышленного предприятия/ Н.Л.Зайцев.- М.:Инфра-М, 2010., с. 55
  10. Зыкова Н.В. Исследование подходов к оценке эффективности деятельности организации, 2014 Экономика и менеджмент инновационных технологий.. № URL: http://ekonomika.snauka.ru/2014/12/6529
Պատվիրել/