Հատված
Այսօր գյուղական գաստրոնոմիական զբոսաշրջությունն աստիճանաբար վերածվում է ժամանակակից զբոսաշրջության շուկայի կարևոր հատվածներից մեկը՝ արձագանքելով էկոլոգիապես մաքուր արտադրանքի, մշակութային ավանդույթների և բացօթյա գործունեության նկատմամբ մարդկանց աճող հետաքրքրությանը: Զբոսաշրջության այս տեսակն իրենից ներկայացնում է ոչ միայն հանգստի հնարավորություն, այլև տեղական մշակույթի, պատմության և ապրելակերպի խորը ուսումնասիրության և ընկալման միջոց:
Գրականության ցանկ
- Թովմասյան Գ., Գաստրոզբոսաշրջության զարգացման հեռանկարները ՀՀ-ում // «Բանբեր Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանի», 2019, № 3:
- Бабкин А., Специальные виды туризма, Ростов-на-Дону, 2008.
- Лебедева И., Копылова С. и др., Методическое пособие для начинающих «Сельский туризм: основы, принципы, партнерства», Москва: АНО «АРСИ», 2021.
- Максарова Е., Основные направления реализации принципов устойчивого развития в туризме // Известия Российского государственного педагогического университета им. А. И. Герцена, СПб., 2008, №83.
- Маленцова П., Тишкина А., Условия и организация гастрономического туризма во Франции // Парадигма: философско-культурологический альманах, № 28, 2018.
- Пахарь В., Состояние и направления развития гастрономического туризма в мире и в России // Международный научно-исследовательский журнал, № 7-3 (109), 2021.
- Pitte J.-R., French Gastronomy: The History and Geography of a Passion, Columbia University Press, 2002
- ….