Հատված
Ինչպես հայտնի է յուրաքանչյուր ապրանք օժտված է սպառողական հատկությունների որշակի համախմբով, որոնք բնութագրվում են համապատասխան ցուցանիշներով: Մսի և մսամթերքի սննդային արժեքը պայմանավորված է նրանում ջրի, ճարպի, սպիտակուցի քանակական հարաբերակցությամբ, անփոխարինելի ամինաթթուների չհագեցած ճարպաթթուների, B-խմբի վիտամինների, միկրո և մակրոտարրերի պարունակությամբ ու օրգանոլեպտիկ ցուցանիշներով:
Գրականության ցանկ
1. Մարմարյան Յու.- Անասնաբուծական մթերքների ու հումքի ապրանքագիտություն: Երևան 2002
2. Աբրահամյան Վ., Համբարձումյան Գ.- Պարենամթերքի փորձաքննության հիմունք-ները: Երևան 2008
3. Հովհաննիսյան Վ.Մ.- Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիան
4. Մելիքյան Վ.Մ.- Պարենային ապրանքների սերտիֆիկացում: Երևան 2009