Հատված
Ապրանքագիտության սահմանումը հնարավոր է տալ մի քանի ձևով: Ապրանքագիտությունը կիրառական տնտեսագիտական կարգ է, որն ուսումնասիրում է ապրանքների օգտակար հատկությունները, դասակարգումը, ստանադարտացումը, ապրանքների տեսականու և դրա կառուցվածքի ձևավորման օրինաչափությունները, ապրանքներ որակը պայմանավորող գործոնները, դրա հսկման և գնահատման եղանակները, ապրանքների պահպանման պայմանները: Այն նաև համարում են բնական – տեխնիկական գիտակարգ, որի ուսումնասիրման առարկան ապրանքների սպառողական արժեքն է:
Գրականության ցանկ
1. Սարատիկյան Ս. Ապրանքագիտության տեսության համառոտ դասընթաց: ուս. ձեռնարկ. Երևան, 2007
2. «Товароведение хозяйственных товаров-2»-подредакции В.Ф. Леженинна, Москва «Экономика» 2004