Հատված
Հանրապետության անասնաբուծական մթերքների մրցունակության փոփոխության վրա ազդող գործոնների շարքում իրենց ուրույն տեղն ունեն գյուղացիական տնտեսությունների կողմից իրացման միջին գները և դրա վրա ազդող տարբեր գործոնների ազդեցության չափի գնահատումը: Վերջինս հաշվի առնելով` անասնաբուծական մթերքների գյուղացիական տնտեսությունների կողմից իրացման միջին գների վրա ազդող գործոնային վերլուծության համար տարիների կտրվածքով կատարել ենք հաշվարկներ և որպես ազդող գործոններ ընտրել անասնաբուծական մթերքների ապրանքայնության մակարդակը, մթերատվությունը, իսկ տավարի մսի արտադրության համար` համախառն արտադրանքը:
Գրականության ցանկ
1. Հակոբյան Լ.Լ., Ճեպեճյան Շ.Ա. Գյուղատնտեսության էկոնոմիկա: Ուսումնական ձեռնարկ բուհերի համար. – Երևան: ՀՊԱՀ, 2012
2. Մամիկոնյան Հ.Մ. «Սննդարդյունաբերության էկոնոմիկա» (դասախոսությունների շարք). — Եր.: ՀԱԱՀ, 2013
3. Սարգսյան Ա. Զ., Առաքելյան Կ. Ա. «Տնտեսական գործունեության վերլուծություն»: Ուսումնական ձեռնարկ տնտեսագիտական մասնագիտությունների բակալավրիատի ուսանողների համար (տ.գ.դ., պրոֆ. Ա.Զ. Սարգսյանի խմբագրությամբ).- Եր.: Տնտեսագետ, 2005
4. Витун С. Е., Чигрина А.И. Финансы организаций. Часть 1. Пособие для студентов специальности “Финансы и кредит”. Гродно ГрГУ им. Я. Купалы. 2010
5. http://lori.mtad.am/ruraldevprojects/